Garmin GTM 21 (TMC vevő) (010-00722-01)

 
Rövid termékleírás
Kompatibilis készülékek:

- Garmin nüvi 650, 660, 670 (tartozék)
- Garmin nüvi 750, 760, 770, 765T, 775T, 755T (tartozék)
- Garmiin nüvi 860T, 5000 (tartozék)
- Garmin StreetPilot c510 HU (külön vásárolható meg)
- Garmin StreetPilot c510 Deluxe, 550 (tartozék)
- Garmin Zümo 660 (autóban)

(Nettó ár: 14.165,- Ft) Bruttó ár: 17.990,- Ft

Kosárba teszem
Termékleírás

 

A TMC a Traffic Message Channel rövidítése, szabad fordításban forgalmi információs csatornának nevezhetjük.


A TMC lényege, hogy a közlekedési adatok a hagyományos rádióadások frekvenciáján (FM-sávon) jutnak el a felhasználókhoz. A Radio Data System (RDS) lehetőséget kihasználva a rádión hallható adás mellett lehetőség van adatok továbbítására is. Ennek mindenki által ismert formája az, amikor az autórádiónk kijelzőjén nem azt látjuk, hogy 94.8 MHz, hanem azt, hogy „MR2 - Petőfi Rádió”.


Ugyanezzel a módszerrel érkeznek meg a forgalmi adatok is a TMC-vevővel ellátott GPS-készülékekbe. Ezen információk figyelembevételével a GPS-készülék szoftvere képes módosítani az útvonaltervet, ha az egy olyan eseményen vezet keresztül, amely ezt indokolja (pl. útlezárás, baleset az autópályán). Nem minden esetben van szükség, vagy lehetőség a forgalmi esemény elkerülésére (pl. torlódás, sávlezárás). Ilyenkor a GPS tájékoztatja a felhasználót arról, hogy hány perc késés várható az útvonalon.


A TMC-szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy valós idejű forgalmi információk alapján történő útvonaltervezést és navigációt tesz lehetővé, azaz elkerülhetők az egyre gyakoribb forgalmi dugók okozta kellemetlenségek.


A TMC-szolgáltatás jelenleg a következő országokban működik: Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság (Nagy Britannia), Finnország, Franciaország, Magyarország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc.


A "TMC" szolgáltatást Magyarországon a TrafficNav Kft. biztosítja.