Garmin GTM 12 (TMC vevő) (010-00570-00)

 
Rövid termékleírás
Kompatibilis készülékek:

- Garmin nüvi 300, 310, 310 deluxe, 350
(külön vásárolható meg)
- Garmin nüvi 350T, 360T, (tartozék)
- Garmin StreetPilot 2720, 2820, 7200, 7500
(külön vásárolható meg)
- Garmin Zumo 500, 550, 660 (külön vásárolható meg)
- Garmin GVN 52 (külön vásárolható meg)


(Nettó ár: 14.165,- Ft) Bruttó ár: 17.990,- Ft

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk!
Termékleírás

A TMC a Traffic Message Channel rövidítése, szabad fordításban forgalmi információs csatornának nevezhetjük.


A TMC lényege, hogy a közlekedési adatok a hagyományos rádióadások frekvenciáján (FM-sávon) jutnak el a felhasználókhoz. A Radio Data System (RDS) lehetőséget kihasználva a rádión hallható adás mellett lehetőség van adatok továbbítására is. Ennek mindenki által ismert formája az, amikor az autórádiónk kijelzőjén nem azt látjuk, hogy 94.8 MHz, hanem azt, hogy „MR2 - Petőfi Rádió”.


Ugyanezzel a módszerrel érkeznek meg a forgalmi adatok is a TMC-vevővel ellátott GPS-készülékekbe. Ezen információk figyelembevételével a GPS-készülék szoftvere képes módosítani az útvonaltervet, ha az egy olyan eseményen vezet keresztül, amely ezt indokolja (pl. útlezárás, baleset az autópályán). Nem minden esetben van szükség, vagy lehetőség a forgalmi esemény elkerülésére (pl. torlódás, sávlezárás). Ilyenkor a GPS tájékoztatja a felhasználót arról, hogy hány perc késés várható az útvonalon.


A TMC-szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy valós idejű forgalmi információk alapján történő útvonaltervezést és navigációt tesz lehetővé, azaz elkerülhetők az egyre gyakoribb forgalmi dugók okozta kellemetlenségek.


A TMC-szolgáltatás jelenleg a következő országokban működik: Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság (Nagy Britannia), Finnország, Franciaország, Magyarország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc.


A "TMC" szolgáltatást Magyarországon a TrafficNav Kft. biztosítja.