Hamarosan érkezik a Garmin vívofit fitnesz csuklópánt

2014.01.28.

Hamarosan érkezik a Garmin vívofit

Egy fitnesz csuklópánt, amely minden lépést számon tart

SCHAFFHAUSEN, Svájc/2014. január 6./Business Wire — A műholdas navigáció területén piacvezető vállalat, a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN) leányvállalata, a Garmin International Inc. mai nap mutatta be a a vívofit készüléket: egy elegáns, könnyű fitnesz csuklópántot, melynek révén az egészséges életmód mindennapos szokássá válik. A vívofit az egyetlen fitnesz csuklópánt, amely automatikusan az aznapra kitűzött egyéni céllal üdvözli a felhasználót, nyomon követi fejlődését, és figyelmeztet, amikor eljött az ideje a mozgásnak. Egyedi, domború kialakítású, és folyamatosan látható kijelzőjén mutatja a lépésszámot, a cél visszaszámlálót, az elégetett kalóriát, a megtett távolságot és a pontos időt. Az 50 méterig vízálló vívofit csuklópánt a felhasználó által cserélhető elemeket tartalmaz, melyek több mint egy évig működtetik a készüléket. A vívofit edzéshez is ideális kiegészítő, hiszen ANT+™ szívritmusmérővel¹ is kompatibilis. A vívofit az idei CES kiállításon a Garmin standon (Déli 4-es csarnok, 35812 sorszámmal) mutatkozik be a nagyközönség előtt. A vívofitet működés közben is megtekintheti a www.garmin.com/vivo oldalra ellátogatva.

– A vívofittel piacra dobunk egy fitnesz csuklópántot, amely a hétköznapok során végig velünk van, és bírja a tempót. – mondta Andrew Silver, a Garmin EMEA-országokbeli (Európa, Közel-Kelet és Afrika) fitnesz területért felelős marketing igazgatója. – Azzal, hogy folyamatos kihívást állít elénk egyénre szabott napi célokkal, azzal, hogy lehetővé teszi a pihenés minőségének nyomon követését azután, hogy nyugovóra tértünk, valamint azzal, hogy mindezt úgy teszi, hogy nem kell kétnaponta feltöltenünk, a vívófit lesz az a fitnesz csuklópánt, amelynek ott van a helye minden ember csuklóján.

Teljesíthető napi célok:
A vívofit felméri a felhasználó aktuális tevékenységi intenzitását, majd ehhez egy elérhető napi célt rendel. Emellett végig a nap folyamán rögzíti az elégetett kalória mennyiségét. Ahogy teljesül egy sarokszám, a vívofit a következő napra vonatkozó célt picit feljebb módosítja, így fokozatosan egy egészségesebb életmód felé vezeti a felhasználót.

Megmondja a pontos időt, és azt is, hogy mikor van az ideje egy kis mozgásnak:
Kutatások kimutatták, hogy a tartós mozgás nélküli időszakok – pl. íróasztalnál ülés –, a szervezetben a zsírégetésért felelős enzimek termelésének visszaeséséhez vezetnek. A nap folyamán gyakori, rövid sétákat téve mindez visszafordítható. Az ember elveszti időérzékét, és elmulasztja ezeket a sétákat, de a vívofit mindig éberen figyel. Egy óra, mozgás nélkül eltöltött idő után piros folyamatsáv jelenik meg a kijelzőn, mely fokozatosan nő, amennyiben a felhasználó továbbra is ülve marad. Pár perc sétával lenullázzuk a folyamatsávot, és a felhasználó kikerül a piros sávból.

Több mint egy év működési idő elemről:
A vívofit követi erőnléti fejlődésünket a nap 24 órájában, a hét minden napján, és elemcsere nélkül több mint egy évig működik.

Alvás figyelő:
Lefekvés előtt élesítve az alvás módot, a vívofit figyeli az alvás minőségét.

Erőnléti fejlődés nyomon követése:
Egyetlen gombnyomással a felhasználó vezeték nélkül szinkronizálhat a Garmin Connecttel, az ingyenes online fitnesz közösségi oldallal, amelyre a tagok már több mint 6 milliárd kilométernyi utat töltöttek fel. A Garmin Connect portálon a felhasználók jelentéseken és látványos bemutató ábrákon, diagramokon keresztül teljes képet kapnak erőnléti fejlődésükről, belelértve az összes átaludt órát, a nyugodt alvás időtartamát, valamint azt az időtartamot, amíg alvás közben mozgolódtunk. A felhasználó online kihívásokhoz csatlakozhat, és plusz motiváció gyanánt virtuális érmeket kaphat. Ez az ingyenes online közösség számítógépről, vagy a Garmin Connect™ Mobile alkalmazás letöltésével okostelefonról is elérhető. Forerunner és Edge készülékek tulajdonosai a vívofit használatával nyomon követhetik tevékenységüket, valamint a két edzés közötti regenerálódás folyamatát.

Kövesd a szíved:
A vívofit csuklópántot szívritmusmérővel kiegészítve a pulzusszám és a pulzustartomány is nyomon követhető válik, így még pontosabb adatok állnak a fitnesz tevékenység, pl. futás vagy edzőteremben végzett kardió edzés során elégetett kalóriáról.

A vívofit csuklópánt vízálló, így hordható mind a zuhanyzóban, és akkor sem kell levenni, ha útközben elkap az eső.

A vívofit fekete, bordó, kékeszöld, kék és szürkészöld színekben lesz elérhető. A csomagban kis és nagy méret egyaránt megtalálható lesz. A vívofit szállítása 2014. első negyedévében kezdődik meg két felszereltségben, szívritmusmérővel vagy anélkül.

A vívofit a Garmin azon folyamatosan növekvő fitnesz üzletágának legújabb fejlesztése, amely újabb és újább technológiák, megoldások bevezetésével törekszik a felhasználók életminőségének javítására, valamint az egészséges és aktív életvitel elősegítésére. Legyen szó akár futásról, kerékpározásról, vagy egyéb sporttevékenységről, a Garmin edzést segítő készülékei mind az amatőr, mind a profi sportolók számára elengedhetetlen kiegészítők.